Kategorier
puggstoff Rainbow 42 regatta

Sjekkliste seiltrim

Rigg og seil på Villanda kan stilles inn på en bråte måter, og det tar tid å finne fram til optimal trim for enhver vind. Jeg har trålt lærebøker og en mengde trimtips, og kommet fram til et slags system skreddersydd for Villandas oppsett. Tabellene fordeler seg på vind i tre styrkeområder, og hver vindstyrke er fordelt på flatt hav og tungsjø. Kommenter gjerne!

Ut fra forholdene plukker du ut hvilken kolonne som gjelder – og kjører sjekklista ovenfra og ned. Forseil øverst, så storseil, og lista er ment som et utgangspunkt for fintuning. Varianter vil forekomme fra båt til båt. (Under tabellen finner du en nedlastbar pdf-versjon) 

 

sjekkliste seiltrim

Last ned som PDF: sjekkliste seiltrim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *