Kategorier
logg regatta

Den fineste onsdagen så langt

Fra Onsdagsregatta 17aug 2011

Villanda maksa på 11,2 knop sist onsdag, viser sporinga på Endomondo og Motion-X. Det er ikke båtrekord, men vi oppnådde farta med ett rev og uten spinnaker, utafor Tjyvholmen et sted sist onsdag.

Ombord var en motley crew: Ann-Sofie, Håkon, Steinar, Fred og Skprn, samla sett litt lett på rekka i den skarpe brisen. Skrpn fikk kritikk for ikke å ha tatt med 3-er som kanskje hadde passa bedre på kryssen ned mot rødstaken nord av Arnøykalven.

Men jeg vet nå ikke. Litt etter i starten – tjue sekunder kanskje, og vi kryssa da høyere enn flere av de andre 9 båtene i feltet, og var først ved vending. 2-ern var det minste seilet vi hadde om bord, og det kunne vel alltids settes et rev til om det skulle røyne på.
Uten spinnaker, (p. t. utmeldt av LYStallet) måtte vi jobbe godt på unnafuringa ned mot Røkenesbøen for ikke å ståle, og vinden holdt seg bemerkelsesverdig bra i den noe vide leia vi valgte (i motsetning til for eksempel vinner Pilde IV, som smaug seg helt opp i land og ikke gikk en centimeter lenger enn nødvendig).

Først rundt Røkenesbøen også, og så opp i Mågasundet og inn til målgang. Vinden (2-12 msek øsø) spakna etter hvert og tok livet av racet for båter med lave LYS.

Sola sto lavt inn fra byens åser og gjorde kvelden trolsk vakker. Østabris og shortsføre.

 

Resultater.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *