Kategorier
Uncategorized

Dronefølge

Se på denne. Hva med å bruke drone med videostrøm som taktisk instrument i regatta?

Kategorier
logg

America’s Cup-historien

Bare å innrømme et svakt punkt for seilsportens tiende dan, America’s Cup. En del bøker står i hylla, og nå når vi har fått YouTube, kan vi glimte hva vi har gått glipp av i verdens herligste, vanskeligste og sprøeste sport. Vårherre har skapt vinteren som mentaltrening for seilere, og da er det bare å kaste seg i det. Spillelista her er noe så vidunderlig som en gjennomgang av regattaen fra 1851 og fram til i dag. Bare å ta for seg av timelange helsendinger, for eksempel fra 1983, da Australia sto bom stille og hadde sitt herrestafett i OL-øyeblikk, mens seilgutta senket seilmessiasen Dennis Conner og røska Gammelmugga ut av amerikansk grep etter 132 år – «the longest winning streak in sports».

Advarsel: Det er mange timer seilvideo! Noen av dem er nylig lagt ut, og nesten ikke sett. Noen har italiensk kommentatorlyd, og er grunn god som noen til å melde seg på nybegynnerkurset.

 

Kategorier
Uncategorized

Bra film om det største seilet

En anelse vintage (skjønt det gjelder vel noen og enhver), er dette den beste og mest omfattende lærefilmen om seiling med spinnaker som fins på nett? Noen bedre?

Kategorier
Uncategorized

Småmods og optimering på fordekk

Tp52 er en ræserbåt, og den her lille rundturen på fordekket av Quantum viser noen interessante modifiseringer og forbedringer. Og at fordekksgasten svinger en tur opp i mastetoppen med kopptua før hver regatta er jo en selvfølge.

Kategorier
Uncategorized

Trim er en kontinuerlig øvelse

Øyekontakt med loliket på gennakeren og kjapp respons øker farta på denne TP52-en.

Kategorier
Uncategorized

Herlig jibb med digre seil