Kategorier
logg

Se – tre oppe samtidig!

Villanda er lagt i vinterbinge, og er tømt for seil og utstyr. Båten utstyrt med overtrekk og tørrballa. Snøen lar vente på seg, men av og til har vi frostnetter.

Har sendt trimmer Yngve til Karibia fire-fem uker, for å undersøke om katamaran er så fint som alle sier eller det bare er bløff. Kortfatta tekstmeldinger går ut på at han har det både komfortabelt og bra, men det tror vi nå bare sånn halvveis på.

Her noen bilder verden ikke har sett før, fra august, av et spinnakersett og -hal i havnebassenget utafor Harstad. Både trimmer og baugmann er fornøyd, og tre seil som drar samtidig kjennes ikke så verst.

 

Kategorier
logg

Villanda under tak

IMG_2343.JPG
Villanda er påkledt vinterhyr, og seilsesongen 2014 er definitivt over. Vi innventer utålmodig våren. Det kommer til å gå enda fortere i 2015!

Kategorier
Manøvrering

Stilstudie av spinnaker

Sånn kan en spinnaker temmes når merket skal rundes med en jibb.  Det krever tre personer. En som haler ned, en som putter i sekk og en som slipper ut liner. Legg merke til spibommen, som rett og slett dippes i forkant og blir hengende. Med litt struktur (og kanskje flaks) er spinnakeren klar til å settes igjen i samme øyeblikk som den er tilbake i sekken.

http://youtu.be/eC87rdgtnbE