Kategorier
logg

Verden på vannet

…er tilbake med en årsrevy fra seilverdenen. Blant annet med Niklas Zennstrøm (han som starta Kazaa og Skype ja) i Ran, noen superlekre gamle båter, AC45, store båter, små båter og noen sære seilbåter.

Kategorier
logg

Baugmannen – tøffeste jobben om bord

Quantum Racing varsler en serie videoer om mannskapsposisjonene om bord på en storbåt. Først ut er baugmannen, som alltid blir våt først. Noen smarte løsninger også å se. Enjoy!

Kategorier
logg

Fjorden og oss

IMG_1990.JPG
Hvis høstmandager på Vågsfjorden kan fortsette som dette er det sannelig ikke stort man har å klage på. Ikke en båt å se. Knapt en fuggel. To msek unnabris. Spinnakerskjøtet mellom fortennene, kaffekopp og djup, djup stillhet. Og nå: helt av nett.

Kategorier
regatta

Maksfart 13 knop

Endomondo-sporing av seneste onsdagsregatta viser ei toppfart på 13,1 knop. Det blåste åtte sekundmeter, og med tre mann om bord lot vi spinnaker være spinnaker, og tok en litt lang vinkel ut i havet i stedet, for å holde skjæring i storseil og Gen1.  Vi kunne gått litt dypere, eller lagt inn et par ekstra jibber på unnalegget og kanskje kommet litt fortere fram.

En frisk tur i strålende vær. Plasseringa 11 min korr. tid etter vinneren Mardoll er ikke så mye å skrive hjem om, men vi fikk en del godt gods ut av turen. Slørefart og trimtrening. Men framfor alt høydetrening. Vinklene begynner å innfinne seg, som sporinga indikerer.

Mye artig konfrontasjon i den trange sørstarten, og vi hadde skutesida  både til Mardoll og Hals i torpedosiktet!

Litt mer mastelogg blir lagt inn, så får vi se hvor langt vi kan gå før dama  blir altfor logjerrig. Det betyr forhåpentligvis en tøtsj mer høydevinkel.

Vi legger også inn tre andre treningsmomenter.

Spinnaker, spinnaker og spinnaker.

Kategorier
regatta

Nyttig om taktikk

Detaljert foredrag om taktikk i seiling.