Kategorier
logg

Endeløst traverskjøte

Skiftet fra ett traverskjøte på hver side av storseilskjøtet til endeløst tau. Tips fra Håkon på Aja. Mye ryddigere i cockpiten!

En liten test søndag ettermiddag viste at det funka bra.

Kategorier
regatta

Nydelig regatta

Vidar Dinesen tok bilder av mannskapet på Villanda under en artig onsdagsregatta 15 sept.

Hva kan være bedre enn 8-12 msek vind og ni mannskaper å plassere rundt omkring på alle Villandas funksjoner?  Mulig det finnes noe som er bedre, men ikke bruk tid på det. Onsdagsseilasen ble en av de beste – evver! Ikke det helt store resultatet, vi hadde tung kompetanse på fordekket – kanskje itt for tung, og uten at skippern merka det (det gikk jo så fort!) var vi ved søndre rundingsmerke. Og for lavt. Det ble beordra fimp av spinnakern – den hadde stått som en grosserer og levert jevne ni-ti knop siden rundseilern i Mågasundet!

For seint som sagt. De tre der framme fikk filla ned litt brennfort, men vi måtte krysse oss opp noen meter, og ett minutt tid glapp ut av hendene. På uttur fra rødstaken i Harstadbotn rak vi oss like godt opp i et privat lite Doldrums-håll, og seilte et par meter bakover. Man kan jo ete aluminium av mindre.

Men det storslagne med kvelden var selvsagt kryssen, med seks RPR på rad og rekke, en på skjøtevinsjen og – høre du – EGEN MANN på storseilet. Kan man ha det bedre?

Marton, Ole, Fredrik, Håkon, Svein Arild, Ola, Sirin og Gunnar hadde fjordens breieste glis de par timene det hele sto på.

Kategorier
båtstell logg sailing gear

Bra gammelt seil

Etter et rift i den lette Diamond-eneren må vi skifte til noe litt tyngre før kommende onsdagsregatta, og det var en lettelse å se at reserve-eneren lot til å holde formen, tross alder og at den er fryktelig skitten.

Det blir en hel del seilfix til vinters, i lag med alt det andre som skal gjøres. Noen som har bra tips om hvordan vaske et svært forseil på en enkel og grei måte?

Kategorier
logg

Sjekk C-klassekatamaranene

Kategorier
regatta

Broach på målstreken

Kategorier
logg

Stille onsdag

Dørge tyst og stille under siste onsdagsregatta. Ikke gode forhold for en båt som best trives i unnabakke.

Kategorier
Rainbow 42 regatta

Rask Rainbow 42

Villandas søsterskip Uijuijul dro farta opp i 20,5 knop og ble vinner i et kort utaskjærs race som foregikk under hårete forhold i tyske Flensburg tidligere i uka. Noe lavere plasseringer i de andre seilasene førte at den 20 år gamle båten landet en total 8. plass i den 21 båter store A-divisjonen i ORC-VM.

Det er krutt i gamle damer.

Les mer: ORCi Worlds 2nd Day.

Kategorier
regatta

Fin gammel toer

Man seiler med det man har, og av og til overrasker det. En tjue år gammel genoa 2 (Diamond Sails) var greia på siste onsdag, sto flat som ei sponplate, og gjorde jobben. Litt mye tyngde i toppen i forhold til vinden, og veldig urolige forhold. Men andreplass. Og hyggelige folk på fjorn.

Storseilet funka bra til tross for den urolige vinden.