Kategorier
regatta

Skiftevindsonsdag

Stortrøbbel med å skaffe mannskap til onsdagsregattaen, visstnok gikk det en landskamp mellom Norge og et østblokkland på tv, så til slutt ble vi tre – og noe seine til start. Men i mål som nummer 3.

Sørvestlig 4-7 sekundmeter, brafrete vind. Knut, Ann-Sofie og Nils seilte, og fem minutter sein over startlinja ga ikke så veldig bra utgangspunkt. Bane fra Svartskjær til Trondenesvika, rødstaken inni havna, Trondenesvika igjen og i mål. Pent syn, fra tribunen (byen), og bakfra kunne vi studere alle vindvirvlene og -skyggene byen skaper når vinden står sånn. Mastene i det seks-sju båter store feltet sto i alle retninger samtidig.

Klarte til slutt å ete opp det fem minutters forspranget resten av feltet fikk på oss i starten, og innhentet halve feltet i løpet av en timelang seilas.

En hel del fin seiling tross lite og ferskt mannskap, i et par kast ble det klaget på for mye seilføring. Villanda fant godsporet et par herlige ganger, og fikk den berømte raketten i hekken. Toppfart på ni knop. Artig langspurt på sistelegget, hvor vi tok igjen en av konkurrentene to båtlengder fra linja.

skprn

Blogged with the Flock Browser
Kategorier
kyst og båtliv regatta

Herlig tur på fjorden

Til tross for et formidabelt – og ganske vellykket – forsøk på å ødelegge starten fra skipperens side, klarte Villanda seg bra i onsdagsregattaen og kom i mål som nummer to.

Får vi bare til starten (og blir enige om å¨hvilken side spinnakerbommen skal legges ut), blir vi livsfarlige!

Til første regatta for Villanda i år være, og med en del omlegginger i løpende rigg, ble kvelden glitrende omkranset av mild vår, fire-fem sekundmeter nordøstlig vind, og lutter hygge om bord.

Takk til Ola på fordekket, pit-sliterne Einar og Ann-Sofie og rorkar Henry Arne for godt arbeid. Vi tøtsja ni knop på kryssen!

Kategorier
kyst og båtliv

Klar for regatta

Første gang utpå i regattasammenheng i år blir klubbregatta onsdag 21. mai i Indre Vågsfjord. Frammøte klokka 1730 på Harstad Marina, starten går 1830.

Været blir praktfullt, seilasen blir sedat med fulle kluter og 3-4 msek fra nordøst, skal vi tro yr.no. Det kommer til å friskne litt på utover kveldinga. Gjør klar for en nydelig sesongåpning med rengjort, og litt oppgradert Villanda.

Blogged with the Flock Browser
Kategorier
båtstell

Skitpinse

Snøstorm! Man skal kanskje ikke klage, men pinsa 2008 gikk over i historia som reine fimbulvintern, fantastisk innevær!

Ikke klage? Våkna opp til ti cm snødekke i morges, mens de lenger sør i landet sikta seg inn mot utepils i shortsføre. Fikk likevel sloss meg gjennom elendigheta og tatt en tur om bord, og fikk ferdig signallysene på baugen – i rein desperasjon. Hadde egentlig tenkt å montere dem til høsten når det blir mørkt igjen, men noe skal jo skitværet brukes til…

Nå skal de bare monteres og kobles opp. De nye LED-lysene er festet på en rørbrakett som har tilhørt ei antenne om bord.

Blogged with the Flock Browser
Kategorier
båtstell

Mer om vårsjauen 2008

Hele skroget er smurt med teflonbasert VC 17 bunnstoff, etter at alt blått bunnstoff (selvpolerende) er skrapt vekk. Frode Aron er med på ett av bildene.

Under det blå fantes et eldre VC17-lignende skikt, som ligger på ganske jevn og fin TAR-lag (bunnstoffsystemets festemembran.

På et felt bak kjølen ble det blå bunnstoffet ikke skrapet vekk, men VC17 er smurt rett over, etter lett pussing.

Produsenten mener ifølge teksten på boksen at det går greit, sjøl om overflata ikke blir like jevn som ved full stripping. Vi får se hvordan det går neste år, og planen er at hele bunnen skal strippes og jevnes til neste år.

– Hele kjølen, bulben og roret er strippet ned og stoffa. Kanskje det blir profilsliping av kjølen til neste år. Kanskje roret også.

– Fiksa en sprekkskapde under bunnen med epoxysparkel, deretter tre lag TAR, grunningsmembranen til VC17-bunnstoffet. I alt gikk det med ca 3,7 liter av det svært kostbare bunnstoffet. Regner med å redusere til to liter neste år. Det fine er at vi nå kan smøre et par skikt hvert år – i tjue år. Skal se vårpussen til neste år kan gjøres på fem timer…

– Skifta offeranoder både på drev og kjøl.

– Blålakkert vannlinjestripe, som danner en fin overgang mot det bronsefargete bunnstoffet.

– Foldepropellen, som ser veldig fin ut, er smurt med Nano Propell, øvrig drev med VC17.

Blogged with the Flock Browser
Kategorier
båtstell

Endelig utpå

Skitværet førte til at vi ikke fikk polert babordsida, men båten ble silkelekker under vannlinja etter vårsjauen.

Se bare her:

Glatt som ei barnerumpe får ny betydning…

Blogged with the Flock Browser
Kategorier
båtstell

Klar for setting – og dåp

Etter vedvarende innsats mot tida og værgudene – ikke ulikt seiling når du tenker på det – er vårsjauen på Villanda unnagjort. I dag klokka elleve setter Frode Aron Johansen og undertegnede finish utvendig, og båten flyr tilbake i vannet klokka halv fire ved hjelp av staskrana til Kaarbøverkstedet, den store, gule.

Regn og siktvær gjør at Villanda neppe blir helt på strek med bunnstoffstrøkene, og det er jo et sant mareritt å polere båt i duskregn.

Og sludd skal det bli til helga. Jaja. Vi forsøker likevel å få til en sårt etterlengtet navnedåp i løpet av helga, høyst sannsynlig søndag, på Harstad Marinas brygge, med en kort seiltur etterpå.

Blogged with the Flock Browser