Kategorier
logg regatta Tjeldsundregattaen

Tjeldsundregattaen sett fra Villanda

Villanda for spinnaker under Tjeldsundregattaen. Foto: Mette Eide
Villanda for spinnaker under Tjeldsundregattaen. Foto: Mette Eide

Statistisk materiale fra Villandas tredje seilas viser hvor vi ligger i feltet, hvor det gikk fort, ikke så fort, høyt og ikke så høyt. Konklusjonen er at vi har for liten høyde og fart, og at bør kunne hente inn sekunder i hvert slag. Hadde vi nådd full fart etter hvert slag 20 sekunder tidligere enn nå, ville vi kunne hentet inn minst tre minutter på seiltid. Andre hovedoppgaver framover er å få bukt med noe av høydeproblemet. Skipper har allerede tiltak på gang. Mest har vi å hente på å bli sikrere med spinnakeren.

Her er en dump av Josteins sporing på endomondo:

Skjermbilde 2014-08-26 kl. 15.52.52

 

…og her er en liten tabell som oppsummerer bestillingen fra skippern:

Skjermbilde 2014-08-26 kl. 16.05.47

 

Kategorier
logg regatta Tjeldsundregattaen

Vanskelige veivalg

Tjeldsundregattaen ble ikke den beste for Villanda, men innsatsen var ikke noe å si på. 17 båter på linja, og første dagen opprant med fin vind. Villanda traff fin planke i starten, og suste av gårde nordover med Snipholmen først i feltet.

Så stoppa det totalt. Vi ble liggende å reke i ei bakevje nord om Snipholmen, og resten av feltet kasta anker siden de ble tatt av strømmen og ført forbi rundingsmerket. Ved maksimaltid klokka 14 var det for lengst klart at ingen kom i mål. Selasen ble kansellert.

Andre seilas lørdag gikk bedre, da alle båter var kommet i mål etter en times rask seiling, skilte ikke mer enn ttjue minutter mellom første og siste båt, Villanda gjorde også på denne seilasen noen småfeil vi betalte dyrt for. Noe upresis start, noe høyt kursvalg nordover og ingen spinnaker.