Maksfart 13 knop

Endomondo-sporing av seneste onsdagsregatta viser ei toppfart på 13,1 knop. Det blåste åtte sekundmeter, og med tre mann om bord lot vi spinnaker være spinnaker, og tok en litt lang vinkel ut i havet i stedet, for å holde skjæring i storseil og Gen1.  Vi kunne gått litt dypere, eller lagt inn et par ekstra jibber på unnalegget og kanskje kommet litt fortere fram.

En frisk tur i strålende vær. Plasseringa 11 min korr. tid etter vinneren Mardoll er ikke så mye å skrive hjem om, men vi fikk en del godt gods ut av turen. Slørefart og trimtrening. Men framfor alt høydetrening. Vinklene begynner å innfinne seg, som sporinga indikerer.

Mye artig konfrontasjon i den trange sørstarten, og vi hadde skutesida  både til Mardoll og Hals i torpedosiktet!

Litt mer mastelogg blir lagt inn, så får vi se hvor langt vi kan gå før dama  blir altfor logjerrig. Det betyr forhåpentligvis en tøtsj mer høydevinkel.

Vi legger også inn tre andre treningsmomenter.

Spinnaker, spinnaker og spinnaker.

Én kommentar til “Maksfart 13 knop”

  1. Gode betraktninger. Ble litt småtrangt og hektisk i starten ja. Har registrert at du ikke tyner skuta med høydetrening. Her er det vel alltid en avveining ift hvor høyt man skal stå opp mot fart og strekning. En litt lang vinkel ut i storhavet tapte du sikkert noe på også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *