Nye skjøteblokker

Lewmar 3-skåret blokk med finhal på ene lengden ble valget for nytt skjøtesystem på Villanda. Den gamle doble 4/8 Frederiksen-blokka hadde tatt 20 års slitasje, men nå var den blitt tannløs og sliten. Den siste tida mottok cleaten kraftige spark for å utløse på skjøtene, noe som førte til sprekkdannelse i godset. Vel er Villanda en muskelbåt, men jeg tror vi skal redusere sparkinga om bord mest mulig i tida som kommer…

Skjøtet ble byttet til et 10 mm glatt Robline-tau. Første prøvene er lovende, men med maks press i storen kjennes tyngden fra kreftene i riggen skikkelig.

Andre fordeler jeg merket meg under soloseilasen (!) i onsdagsregattaen 3. august er mindre tau i brønnen og langt smudere håndtering i lett vind.

Dermed er en sakte men sikker oppgraderingsprosess i Villandas løpende rigg i gang. Neste punkt blir flytting av endepunkter for traverskjøtene.

Revne i storseil fiksa med superlim

Fikse ei nokså komplisert flenge i et storseil? Med lim? Tja, det må da gå kunne gå an.

Et av storseilene til Villanda fikk ei stygg flenge i siste runde av årets onsdagsregatta.  Ei 12-14 sekundmeters vesta bidevindskule piska akterliket så det åpna seg ei flenge, og før vi fikk den ned var revna dobla i lengde og høyde rundt forsterkninga til nedre revekause.

(NB! Klikk én gang på bildene for å forstørre)

Lensetaklene kan ha hjulpet til, ei hardvinsjing av revet noe tidligere i seilasen likeså.

Fortsett å lese «Revne i storseil fiksa med superlim»